Bij het afscheid van pastoraal werkster Janine Kallen in 2022 hebben de parochianen geld ingezameld als afscheidscadeau. Het was haar wens om dit te besteden aan de parochie. Na overleg met haar is besloten om achter het parochiehuis in Elst een tuin te creëren voor de parochianen. Het bordje met de naam ’t Kallenhofje hangt er al twee jaar.  Nu het parochiehuis gereed is, is het tijd om de tuin in te richten.

De tuin is bedoeld voor jong en oud, een plek waar we na een parochiezondag samen kunnen genieten van een kopje koffie of thee. Maar ook een plek waar kinderen kunnen spelen en waar we activiteiten voor jongeren kunnen organiseren. Een speciale commissie heeft zich ermee beziggehouden.

Het idee ontstond om in de tuin een opvallend element te plaatsen dat onze parochie H. Maria Magdalena uitbeeldt. Eind maart is een betonnen bank geplaatst, ontworpen en uitgevoerd door graffitikunstenaar Ruud Kooger. Aan de voorkant is de ontmoeting van Jezus met Maria Magdalena in het morgenlicht van Pasen afgebeeld, terwijl de achterzijde de parochie en de Betuwe verbeeldt. Hoewel we graag alle vijftien kerken hadden willen tonen, was de bank daar helaas te klein voor. Daarom is ervoor gekozen alleen de kerken uit Huissen, Elst en Haalderen af te beelden. De bank straalt de sfeer uit van glas-in-lood, als verwijzing naar de ramen in onze kerken.

Daarnaast worden er nog vier kleinere parkbanken geplaatst, samen met een duikelrek voor de kinderen. We nodigen u van harte uit om onze prachtige bank te komen bewonderen en erop plaats te nemen.