Op woensdagmiddag 2 april gingen vier Acutis-jongeren – Fenne, Maddy, Mads en Vojtisek – naar het Vincentiushuis in Nijmegen om te koken voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Als eerste hadden we een overleg met chef-kok Laura en de vrijwilligers Mike en Katja over het menu, want de jongeren mochten dit zelf samenstellen. Ze kozen een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht.
De meisjes gingen samen met Mike boodschappen doen in de nabijgelegen supermarkt, terwijl de jongens samen met Laura het restaurant klaarzetten voor de avond.
Onder begeleiding hebben de jongeren groenten schoongemaakt en gesneden, het voorgerecht bereid en het fruit voor het nagerecht voorbereid. Alles verliep heel goed en vlot in de keuken, waardoor er ook tijd was voor een rondleiding door Linda.
Na de rondleiding werd de tafel gedekt voor de bezoekers van het het Vincentiushuis, de Accutis jongeren, begeleiding en voor een speciale gast: Pater Bomers. Hij is een groot bewonderaar van Vincentius waarmee hij door zijn orde sterk verbonden is. Tijdens het eten werd gesproken met de bezoekers over hun binding met het Vincentiushuis. Er waren serieuze gesprekken maar gelukkig werd er ook veel gelachen met elkaar. Na een hemels toetje keerde iedereen rond 8 uur ’s avonds weer huiswaarts.
Tess Smit en Robert Reith


