Misdienaars

Lijkt het je leuk om de priester te helpen tijdens de vieringen op zondag? Dan is het misschien wel iets voor jou: misdienaar worden!

Wat is een misdienaar?

Als misdienaar heb je een heel belangrijke taak in de kerk! Want je helpt de priester tijdens de eucharistieviering. Bij het voorlezen van het evangelie kom je er met een brandende kaars bij staan, bij het klaarmaken van het altaar draag je de kelk, hostieschalen en brood en wijn aan, je belt op belangrijke momenten in de viering, je haalt de hosties uit het tabernakel en je helpt om alles weer op te ruimen. Acolieten (oudere misdienaars die het Vormsel hebben gedaan) mogen ook helpen bij het uitreiken van de communie en het klaarmaken van het wierookvat. Je draagt daarbij speciale kleding. Zowel jongens als meisjes kunnen misdienaar worden. Je kunt misdienaar worden in de kerk van Elst, in de kerk van Huissen-Stad of in de kerk van Driel.

Hoe word je misdienaar?

Misdienaar kun je worden als je je eerste heilige communie hebt gedaan. Als je je aanmeldt, wordt met jou en eventuele andere nieuwe misdienaars dan een afspraak gemaakt om een keer te oefenen in de kerk. Pas daarna mag je zeggen of je echt misdienaar wilt worden.

Moet ik dan elke week in de kerk zijn?

Nee, je kunt zelf aangeven wanneer je kunt. Daar wordt bij het maken van het rooster rekening mee gehouden.

Wat kost het?

Niks natuurlijk, we zijn in de kerk allang blij dat jij misdienaar wilt zijn. Sterker nog, we geven jou er iets voor terug. We gaan bijvoorbeeld met zijn allen naar de misdienaarsdag in Utrecht of we organiseren zelf iets gezelligs.

Ik wil eerst nog wat meer weten

Begrijpelijk. Je kunt pastoor Karel Donders of pastor Victor Bulthuis aanspreken als je een van beiden tegenkomt. Je kunt ook een mailtje sturen: kdonders@rkparochiemariamagdalena.nl of vbulthuis@rkparochiemariamagdalena.nl

Maar je kunt ook direct contact opnemen met iemand van de kerk waar je graag misdienaar wilt worden. Dat zijn:

Elst: Bjorn van Snippenburg, bvsnippenburg@gmail.com / 06 – 40 13 52 75

Huissen: Jan Wannet, wannetjan@gmail.com / 06 – 13 80 03 66

Driel: Karin Smeenk, karinsmeenk@kpnmail.nl