Banneux

In Banneux, gelegen in de Belgische Ardennen, is Maria in 1933 meerdere malen verschenen aan Mariette Beco. Zij kreeg van Maria de boodschap om een kapel te bouwen. Deze werd nog in 1933 gebouwd op de plaats van de verschijningen. Later werd er ook een basiliek gebouwd. In Banneux is ook een geneeskrachtige bron die Maria aan Mariette toonde. Maria vroeg aan Mariette om haar handen in het water te steken dat uit de bron opborrelde.

Dit is het begin van Banneux als bedevaartsplaats. Elk jaar komen er meer dan 500.000 pelgrims om kracht en troost te zoeken bij Maria. De pelgrims kunnen er terecht voor een H. Mis, ziekenzegening, stille aanbidding, biecht en het rozenkransgebed. Daarom is een bezoek aan Banneux een verademing. Wij voelen ons dan ook een grote familie door gezellig samen te eten, te drinken, te bidden maar ook samen te lachen en soms een traantje weg te pinken.

Vrijwilligers zorgen gedurende de 5 dagen voor de complete verzorging van de gasten. Ze gaan op verzoek mee naar de kerkdienst, wandelen, winkelen etc. Er is dan ook een nachtploeg die de gasten, indien nodig, ’s nachts verzorgd en te woord staat.

In Banneux gebeurt soms een wonder, maar dagelijks zijn er vele kleine wonderen te bespeuren. Mensen die weer energie opdoen om het lichamelijk en geestelijk lijden, wat soms zwaar is, te kunnen dragen en te doorstaan.

Meer informatie

Via ons parochieblad Ankerplaats wordt u op de hoogte gehouden van de data en de wijze waarop u zich kunt aanmelden.

Data 2024

  • vrijdag 31 mei t/m dinsdag 4 juni
  • vrijdag 30 augustus t/m dinsdag 3 september

Kosten

De kosten voor deze 5-daagse reis zijn              € 390,00 o.b.v. volpension.                      (Toeslag 1-persoonskamer € 50).

Contact

Bij interesse om met ons mee te gaan als pelgrim of vrijwilliger, of voor meer informatie: