Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Bezinningsavonden ‘De aanstootgevende Jezus’

Bezinningsavonden ‘De aanstootgevende Jezus’

14 maart, 19:30 - 22:00

Jezus bemoedigde en inspireerde mensen, vergaf en genas hen, wekte zelfs doden tot leven. Maar Hij deed ook uitspraken die mensen in verlegenheid brachten. Ook vandaag de dag nog wekken sommige van zijn woorden onbegrip, vervreemding of ergernis. Met sommige daarvan worden we geconfronteerd in de zondagsliturgie, andere worden daarin (bewust) overgeslagen.
Als puber toont Jezus onbegrip voor zijn doodongeruste ouders, als ze hem drie dagen kwijt zijn. Hij beledigt farizeeën en schriftgeleerden, poeiert een vrouw met een zieke dochter af, bejegent zijn moeder en zijn familie kil en afstandelijk, vervloekt een vijgenboom, maakt de bezorgde Petrus uit voor satan, noemt Joden kinderen van de duivel. Niet alleen zijn volgelingen en ‘gewone’ gelovigen van nu brengt Jezus hiermee in verlegenheid, ook ‘specialisten’ als exegeten, theologen en pastores blijven erover struikelen.
Toch krijgen we geen compleet beeld van Jezus als we alleen zijn zachte kant benadrukken. Daarom zullen we ons op twee avonden buigen over enkele van Jezus’ aanstootgevende uitspraken. Wat bedoelt hij hiermee te zeggen en wordt de soep werkelijk zo heet gegeten als Jezus hem opdient?

Data: donderdag 14 maart en donderdag 11 april
Inleiding en nagesprek: pastor Victor Bulthuis
Tijd: 19.30 – ca. 22.00 uur
Plaats: parochiehuis Elst
Toegang: vrije gift

Graag opgeven bij Corina Vos van het parochiesecretariaat: cvos@rkparochiemariamagdalena.nl of 06 – 20 54 47 26

Gegevens

Datum:
14 maart
Tijd:
19:30 - 22:00
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

Parochiehuis Elst
Dorpsstraat 38
Elst, 6661 EL
Telefoon
0481 451371