Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mini-pelgrimage over Wegen met Zegen

19 april 2023, 08:30 - 20 april 2023, 17:30

Wil jij dit voorjaar lopend starten? Tijdens deze mini-pelgrimage maak je lopend kennis met een deel van de nieuwe pelgrimsroute in de Overbetuwe. Tijdens de wandelingen kun jij de regie loslaten. Wij regelen de route, de overnachting en de maaltijden en nemen jou mee op een pelgrimstocht.

Op woensdagachtend 19 april starten we om 8.30 uur met een vertrekceremonie in de Antonius van Paduakerk in Nijmegen. De tocht  gaat via het project Eikpunt richting Huissen. We lopen hierbij door park Lingezegen. Je neemt je eigen lunchpakket mee. Onderweg zullen we ergens bij een van de kerken op de route onze lunch nuttigen.

Woensdagavond verblijven we in het Dominicanenklooster. Je hebt je eigen kamer. Er zal een vegetarische maaltijd geserveerd worden en in de avond word je uitgenodigd om deel te nemen aan het vespergebed om 18.30 uur in de kapel. Daarna volgt een avondprogramma.

Donderdagmorgen 20 april om 8.00 is het ochtendgebed (de lauden) , waarna het ontbijt. Hierna lopen we het labyrint op het terrein van het klooster en gaan in stilte naar Pleisterplaats Ressen voor een korte lunchstop. Deze lunch is voor eigen rekening. Rond 16.00 uur zijn we weer terug bij het vertrekpunt in Nijmegen. We sluiten de tocht af met een pelgrimsdrankje in het Pelgrimshuis.

Er wordt ongeveer 16 km per dag gelopen, met de nodige bijzondere stops.

De kosten bedragen € 95.

Aanmelden gaat via het Dominanenklooster in Huissen – link

Gegevens

Begin:
19 april 2023, 08:30
Einde:
20 april 2023, 17:30
Evenement Categorie:

Locatie

Antonius van Padua kerk
Groesbeekseweg 96
Nijmegen, Gelderland 6524 DJ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie