Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Psalmen, wat kun je daarmee?

20 april 2023, 19:30 - 21:30

Het boek van de psalmen vormt het kloppend hart van de Bijbel. In deze honderdvijftig liederen komen alle gemoedsstemmingen samen die er in een (gelovig) mensen kunnen leven: vertrouwen, overgave, liefde, vreugde en vrede, maar ook twijfel, angst, woede en zelfs regelrechte haat. Niet voor niets spelen de psalmen zo’n belangrijke rol in het gebedsleven van de Kerk. Ontelbare vertalingen bestaan ervan. Talloze dichters hebben zich erdoor laten inspireren tot eigen bewerkingen of zelfs compleet nieuwe gedichten.

Op drie avonden zullen we ons onderdompelen in deze dichterlijke schat. We lezen verschillende soorten psalmen, vergelijken vertalingen, lezen gedichten die op de psalmen zijn gebaseerd en luisteren naar muziek. We praten over wat ons raakt, inspireert, bevreemdt of afstoot. Kortom, we bezien onszelf in de bladspiegel van het eeuwenoude psalmenboek.

De avonden worden begeleid door pastor Victor Bulthuis, die onlangs een bundel gedichten schreef die zijn geïnspireerd op de psalmen, getiteld Schudden aan de psalmboom – Honderdvijftig pennenvruchten. De deelname is kosteloos. Voor teksten, koffie en thee wordt gezorgd.

De bijeenkomsten worden gehouden op de donderdagen 23 februari, 23 maart en 20 april (van 19.30 tot 21.30 uur). Voor meer informatie en opgave kunt u contact opnemen met Corina Vos van het parochiesecretariaat: cvos@rkparochiemariamagdalena.nl of 06 20 54 47 26

Gegevens

Datum:
20 april 2023
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Ontmoetingscentrum De Hoeksteen
Prinses Irenestraat 58
Elst, 6661 EA
+ Google Maps
Telefoon
0481 350909