Indoornik

Aan deze pagina wordt nog gewerkt

Gebouw en geschiedenis

Campmanplein 8
6668 AJ Randwijk (route)

locatieindoornik@rkparochiemariamagdalena.nl

Contactgegevens van de groepen zijn bovenstaande, tenzij anders aangegeven.

Gebouwen en plaatsen

H. Johannes de Doper

De eerste parochiekerk van Indoornik is in 1816gebouwd, schuin tegenover die van nu. Er werden pogingen aangewend om van de koning subsidie te verkrijgen, wat in 1818 gelukte. Van dat geld is de pastorie gebouwd. baron Nagell tot Doornik stond in 1836 een stuk grond af voor een kerkhof. De bewuste kerk werd in 1908 vervangen door een tweede daar ze slecht van bouw was. In 1939 waren kerk en pastorie nodig aan restauratie toe en net toen dat achter de rug was, brak de oorlog uit. Op 10 mei 1940 kwamen ’s nachts de Duitsers en kwamen we (volgens ooggetuige) tot de ontdekking dat de Duitsers ook ons land nodig had al zagen we die dagen ook maar twee Duitse soldaten hierlangs komen. Op 23 september 1944 dachten we vrij te zijn, maar we moesten evacueren naar Brabant en België. Toen we terugkwamen, was het er levensgevaarlijk, want overal lagen er nog mijnen. De kerk was een ravage en niet meer te herstellen. We zagen dat het vriendelijke kerkje met zijn hoge toren vrijwel gelijk met de grond gemaakt was.
Het leven moest opnieuw beginnen voor de katholieke gemeenschap; eerst werden er diensten in een schoollokaal gehouden. Inmiddels werd het parochiehuis hersteld. Later werden daar de missen opgedragen.

Ruimten

• De Ontmoeting, vergader- en ontmoetingsruimte tot 25 personen

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.