Driel
- Adresgegevens
- Kerkstraat 27, 6665 CE Driel (route)
- Stuur een e-mail
- Tel. 026-4742250. Secretariaat geopend di. en do. van 09.30-11.30 u.
- Facebook: https://www.facebook.com/RK-kerk-Maria-Geboorte-Driel-613596522152540/
- Gebouwen
- Groepen
- Lief & leed
In memoriam
Arnold Gerritsen. 1953 - 2020
Op 8 november is Arnold overleden in de leeftijd van 67 jaar.
Arnold hield in zijn jeugd van lezen; hij was geen sportfanaat. Na zijn schoolperiode werkte hij bij de belastingdienst en daardoor kon hij velen helpen in belastingzaken. Hij was ook een echte tuinliefhebber, hij had vele stekjes staan.
De laatste 3 jaren waren moeilijk vanwege zijn ziekte. Maar zijn gevoel voor humor bleef hij tot op het laatst houden. Als goed mens was hij een voorbeeld voor iedereen.
Op 16 november was zijn crematie in Beuningen.
Vlak voor de uitgave van deze bijlage is op 19 november overleden Henk Roelofs in de leeftijd van 80 jaar. De uitvaart was op 25 november in onze kerk, waarna hij is begraven op ons kerkhof.
In onze volgende uitgave kunt u over hem lezen.
-
Interieur van de kerk
HET MARIABEELD
Dit beeld is gemaakt door beeldhouwer Gerard Heman uit Rotterdam. Hij maakte dit beeld uit één van de laatste lindebomen die het oorlogsgeweld had overleefd. De oude boom droeg overal de sporen van de aanslagen op het dorp. Stukken granaat waren diep in het hout gedrongen.
De kunstenaar kon de linde niet in de oorspronkelijke staat verwerken. Daarvoor was de boom te klein en de kwaliteit van de verschillende partijen in het hout te verschillend. Daarom heeft hij de oude boom in stukken gezaagd, laten drogen, bijgeschaafd en zo gelijmd dat hij de stukken juist op de ideaalste plaatsen had. Zo werd het gezicht mooi gaaf, terwijl de grovere tekening in andere delen het geheel verlevendigen. De kroon van Maria is geweven uit appelbloesemtakken en zoals iedere kroon een teken is van hoge waardigheid, maar ook van een zware verantwoordelijkheid, zo is deze ijle structuur tegelijkertijd tverheerlijkend en belastend. Voor de mensen uit de Betuwe heeft deze appelbloesemkroon een bijzondere betekenis.
DE MUURSCHILDERING
Deze schildering werd aangebracht in 1982 door het kunstenaars-echtpaar Berry en Janny Brugman uit Bornerbroek. Het geheel werd geschilderd naar een tekst uit de Bijbel, het Oude Testament. Het is een visioen van de profeet Ezechiël. Het water dat stroomt vanuit de Tempel groeit uit tot een beek, steeds breder en dieper. Het water geeft vruchtbaarheid, bomen vol vruchten. De vissen in het water worden in aantal steeds groter. Ook is het water geneeskrachtig. "En alle levende wezens die er wemelen zullen leven, overal waar de beek komt, en er zal veel vis zijn", zo staat geschreven.
Het visioen wil ook verder wijzen in de toekomst. De tempel is het gebouw waar God wil wonen onder mensen. Water is een beeld dat veel voorkomt in de bijbel. Dit visioen wijst op het leven dat God aan ons mensen en door ons mensen heen wil geven aan de wereld. Dan zal deze uitgroeien tot de nieuwe hemel en de nieuwe aarde, waar geen dood en rouw meer zal zijn, geen pijn en lijden. Maar alleen vreugde en goedheid en liefde. De muurschildering was een geschenk van de parochianen aan pastoor Helthuis bij gelegenheid van zijn 25-jarig priesterfeest.
DE KRUISWEGSTATIES
De kruiswegstaties zijn door de parochianen aan onze kerk geschonken bij gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de parochie in 1996. Ze zijn geschilderd door kunstenaar Jan Gierveld uit Almelo. Kenmerkend voor deze kruiswegstaties zijn de prachtige felle kleuren. In 14 afbeeldingen wordt het lijden van Christus uitgebeeld.
HET ORGEL
Op 7 oktober 1951 werd het grote orgel gewijd en tegelijk voor de eerste keer bespeeld. Het orgel is gebouwd naar het electro pneumatisch systeem door orgelbouwer Fa. Jos Vermeulen uit Alkmaar. Het orgel is in 2010 door vrijwilligers van de locatie, onder leiding van een orgeldeskundige, gerenoveerd. Het orgel is uit elkaar gehaald, de orgelpijpen zijn schoongemaakt en de bedrading is vernieuwd. De speeltafel is op het priesterkoor geplaatst. Het koor kan na deze renovatie weer met begeleiding van het grote orgel zingen.
HET JOZEFBEELD
Op 28 juli 1957 werd het St.Jozefbeeld in onze kerk geplaatst en gezegend. Het is vervaardigd door kunstenaar Albert Termote uit Voorburg. De houtsoort is hard Java-teak.
DE ZWARTE MADONNA
Dit wandtapijt is een geschenk van pastoor Józef Stec van Cieplice uit dankbaarheid voor de steun bij de bouw van zijn nieuwe kerk.
NIEUW MEUBILAIR
In november 2007 is het meubilair van het priesterkoor vernieuwd. Van kerkbanken, die achter in de kerk zijn verwijderd, hebben vrijwilligers van de parochie een nieuw altaar met een nieuwe lezenaar en stoelen voor de voorgangers en misdienaars vervaardigd. Het nieuwe altaar werd op 22 december 2007 door deken Henk Janssen officieel gewijd en gezegend.
-
HISTORIE
In 1795 hebben de katholieken in Driel voor het eerst plannen gemaakt om een eigen parochie te stichten. Daarvoor behoorden de katholieken van Driel tot de gemeente Eimeren, een gehucht ten zuiden van Elst. De parochie werd gesticht in 1796. Uit eigen beurs werd een kerkgebouw met pastorie gebouwd. Deze bouw werd in 1797 voltooid. In 1835 werd de kerk vergroot en vernieuwd.
Na een voorbereiding van 5 jaar werd in het najaar van 1868 het fundament gelegd voor de bouw van een nieuwe kerk. De kerk werd gebouwd aan de Kerkstraat, op de plek van de huidige kerk. Op 22 december 1870 werd deze kerk plechtig gezegend. De oude kerk werd in 1873 afgebroken.
De kerk bleef bestaan tot september 1944. In de oorlog, tijdens de slag om Arnhem, werden kerk en pastorie zodanig verwoest dat het uit financieel oogpunt voordeliger was een nieuwe kerk te bouwen. Men kon de kerk dan ook wat groter bouwen, want de oude was te klein. Op de fundamenten van de verwoeste kerk werd de huidige kerk gebouwd. Men gebruikte hiervoor de stenen van de oude kerk. De eerste steenlegging vond plaats in februari 1949. Bijna een jaar later, op 12 februari 1950, werd de nieuwe kerk ingezegend en in gebruik genomen. De toren van de kerk werd later gebouwd en wel in 1960.
In de toren hangen drie klokken:
- De Maria-klok met het opschrift: Maria smeek: Moge God de christenen weer tot eenheid brengen, gelijk hier hoog in de lucht de klanken harmonieus zich mengen.
- De Bernulphus-klok met het opschrift: Bernulphus, patroon van d’oude moederkerk aan de overkant, strek zoals voorheen opnieuw zegenend over ons uw hand (in de 13e eeuw behoorde Driel tot de H. Bernulphusparochie in Oosterbeek).
- De Cunera-klok met opschrift: In de oorlog werd mijn voorganger bruut geroofd, ik Cunera biedt thans mijn dienst: God zij geloofd.
-
HISTORISCHE FOTO’S
De kerk in 1925
Op deze foto staat pastoor Nuij.
De kerk was feestelijk versierd vanwege zijn diamanten priesterfeest (60 jaar) op 10 augustus 1925.
De oude pastorie in 1944
Deze pastorie werd gebouwd in 1872 en werd in september 1944 door oorlogshandelingen verwoest. Tijdens het pastoraat van pastoor van Driel werden aan de pastorie een erker en een serre gebouwd, evenals een pastoraatsruimte voor de jeugd.
De kerk in 1944 na bombardement
Interieur kerk in 1945 na bombardement
Het parochiehuis
In juli 1935 werd met de bouw begonnen. Het gebouw bezat een grote zaal met toneel. Beneden en boven waren kleinere vergaderzalen. Er werd veel gebruik gemaakt van de zaal. Ook de jeugdverenigingen maakten gebruik van het parochiehuis. In de bezettingstijd was het parochiehuis onderdak voor de paters missionarissen van het Heilig Hart uit Driehuis-Velzen. Tijdens de Slag om Arnhem werd het gebouw een hospitaal voor de gewonde Poolse militairen.
Omdat de parochiekerk in de oorlog was verwoest, werd het parochiehuis in de naoorlogse jaren noodkerk. Ook de scholen vonden er onderdak, totdat nieuwe scholen werden gebouwd of hersteld. In 1978 werd het parochiehuis aan de gemeente verkocht met de bedoeling - zoals uit verslagen van die tijd blijkt - dat het gebouw aan de Drielse gemeenschap ten goede zou komen als dorpshuis waar allerlei activiteiten konden plaatsvinden. Later zijn deze plannen gewijzigd.
De oude kerk
Op 7 augustus 1868 werd de eerste steen gelegd voor deze kerk. De kerk werd gebouwd waar de huidige kerk staat, aan de Kerkstraat naast het kerkhof. De eerste plechtige H.Mis werd gevierd op 22 december 1870. De pastorie en de toren werden gebouwd in 1872.
Deze kerk bleef bestaan tot september 1944. Als gevolg van oorlogsgeweld werden kerk en pastorie zodanig verwoest dat zij niet gerestaureerd konden worden.
-
Vriendschap met een Poolse parochie
Parochie Maria Geboorte, Driel – Parafia Matki Bożej Miłosierdzia, Cieplice
Elk jaar in september vindt in Driel de Polenherdenking plaats. In de oorlog zijn in Driel Poolse soldaten (parachutisten) geland om deel te nemen aan de Slag om Arnhem. Er zijn 96 parachutisten omgekomen. De namen staan op de marmeren plaat bij het Polenmonument in het centrum van Driel op het Polenplein (zie ook de website www.driel-polen.nl).
Als gevolg van de herdenkingen in Driel heeft onze parochie sinds 1993 contacten met deze Poolse parochie in Jelenia Góra-Cieplice in het zuidwesten van Polen. We kwamen in contact met deze parochie via één van de veteranen die in Cieplice woont. Cieplice was vroeger een zelfstandige plaats, maar is nu een stadsdeel van de grote stad Jelenia Góra. De pastoor aldaar is in 1985 begonnen met de bouw van een nieuwe kerk. De bouw vorderde zeer langzaam, want als er geen geld beschikbaar was, stagneerden de werkzaamheden. Onze parochie heeft na het eerste contact in 1993 besloten deze Poolse kerk te adopteren en van tijd tot tijd financieel of materieel te ondersteunen. In de eerste jaren gebeurde dat vooral financieel.
Orgel naar Cieplice
In 1996 ontstond het idee om te proberen een orgel te verkrijgen voor deze kerk. In Nederland worden kerken gesloten; om die reden zou dat wellicht mogelijk zijn. Uiteindelijk werd in 2002 een orgel gevonden in de Mariakerk in Waalwijk, die al twee jaar gesloten was. Het is een groot orgel van de firma Verschuere, gebouwd in 1935.
Het orgel heeft 18 registers en circa 1200 pijpen. Het Cieplicecomité van onze parochie zette zich in om geld te verzamelen om dit orgelproject te kunnen financieren. Dit gebeurde o.a. door rommelmarkten en collecten.
In september 2002 heeft het comité met enkele parochianen uit Driel het orgel in Waalwijk gedemonteerd. De elektrische bedrading werd vernieuwd en met een grote Poolse vrachtwagen is het orgel naar Cieplice vervoerd. Gedurende twee weken in november 2002 en een week in februari 2003 heeft de groep uit Driel het orgel weer opgebouwd in Cieplice. Zowel de demontage als de opbouw in Polen gebeurde onder leiding van orgeldeskundige Hans Kriek uit Didam.
Voor de Poolse gemeenschap was dit een uniek project, dat volop p ubliciteit kreeg via pers en radio, alsmede op de regionale TV in Polen. Begin april 2003 reisde ons gemengd koor ’Cantorije’ naar Cieplice voor de officiële inwijding van het orgel.
Dit gebeurde tijdens een feestelijke H. Mis op zondag 6 april 2003. Het orgel werd officieel overgedragen aan de pastoor. Dankzij onze parochianen is het orgel vanuit de Mariakerk in Waalwijk, via onze Mariakerk in Driel aan een tweede ’leven’ begonnen in de Mariakerk in het Poolse Cieplice.
Kerkbanken
Nu de kerk beschikte over een mooi orgel en het interieur steeds fraaier werd, waren de verveloze banken en de oude versleten stoelen niet meer om aan te zien. Voor het Cieplicecomité aanleiding om uit te kijken naar kerkbanken. In het najaar van 2003 is men er in geslaagd banken te verkrijgen vanuit de Andreaskerk in Nuenen, die per 1 januari 2004 gesloten werd. De banken zijn in januari 2004 gedeeltelijk gedemonteerd en met een Poolse vrachtwagen naar Cieplice getransporteerd. Pastoor Jozef Stec van de Poolse parochie is erg blij met de banken, die prachtig staan in deze kerk. De knielkussentjes die erbij horen zijn uniek in Polen. Daar knielen de mensen gewoonlijk op de harde banken.
Een doopvont voor Cieplice
En het volgende project? Men wilde graag een stenen altaar en een passende doopvont. Het Comité heeft daarop als nieuw project de doopvont uitgekozen. De doopvont is in Polen vervaardigd, maar het comité heeft de kosten voor haar rekening genomen en het bedrag hiervoor eind mei aan de pastoor overhandigd. Aan de voet van de doopvont staat op een plaquette dat de doopvont een geschenk is van onze parochie.
De contacten met deze zusterparochie in Polen zullen zeker blijven bestaan. In de laatste jaren neemt een delegatie uit Cieplice, waaronder pastoor Stec, deel aan de Polenherdenking in Driel. De pastoor gaat dan voor in de Polenmis in onze kerk na afloop van de herdenking.Helaas is pastoor Stec in december 2019 overleden.
-
ACTUEEL
December 2020 – januari 2021
Het is in deze tijd heel moeilijk om ver vooruit te kijken. Hoe staan we er voor met Kerstmis? Om van het nieuwe jaar nog maar niet te spreken.
Het pastoraal team heeft besloten om voor de kerstdagen alle kerstvieringen in alle locaties te laten vervallen, met uitzondering van vier vieringen in Elst die via livestream worden uitgezonden. In het blad Ankerplaats zult u zeker hierover kunnen lezen. Men vond het te moeilijk om juist in de kersttijd uit te gaan van 30 kerkgangers per viering. Deze mededeling kwam voor ons totaal onverwachts. Reden waarom we met elkaar hebben besproken wat er nog wel mogelijk is.
VIERINGEN IN ONZE KERK
Zaterdag 28 november:
Eucharistieviering, pastor V. Bulthuis, Zang door leden van koor ENJOY
Zondag 6 december:
Eucharistieviering, pater F. Bomers, Zang door heren van CANTORIJE
( gregoriaanse gezangen )
Attentie aanmelden:
Men moet zich voor deze beide vieringen aanmelden. Dat kan via de website of een telefoontje naar Guus Lamers.
Zondag 20 december: Taizéviering, 19.00 u. met zang van koorleden van ENJOY
Pastoraal werkster Margreet Sanders begeleidt op deze zondag een voettocht voor maximaal 30 vormelingen en jongeren van Elst naar Driel, met onderweg ontmoetingen met vluchte-lingen. De tocht wordt besloten met deze viering in onze kerk.
In deze viering zijn ook andere parochianen welkom.
Zondag 27 december: viering LWG
Omdat er geen vieringen zijn tijdens de kerstdagen, zal de Liturgische Werkgroep een mooie stemmige viering samenstellen op deze 3e kerstdag!
Zang door leden van koor ENJOY
Kerstmis in onze kerk
Op dit moment is het volop Sinterklaas sfeer in Driel. Het dorp heet in deze dagen Madriel, met vlaggetjes en verlichte mijters aan de lantaarnpalen.
Maar in de kerk beginnen toch ook de werkzaamheden voor de kerstdagen. De kerststal wordt weer opgebouwd, de grote kerstboom geplaatst, alles voor onze kerk in kerstsfeer. Men heeft wel besloten om de kerk feestelijk aan te kleden. We hopen dat veel mensen tijdens de dagen rondom Kerstmis in ieder geval de kerk binnenlopen, een kaarsje aansteken, de stal bezoeken en even samen bidden. Natuurlijk wel op 1,5 meter afstand en met een mondkapje. De kerk is iedere dag open tot ca. 17.00 uur.
KERSTMIS VIEREN IN ONZE KERK
Tijdens de kerstdagen zijn er geen vieringen in onze kerk, zie het bericht van het pastoraal team in Ankerplaats. Het was voor ons een shock, voor ons allemaal: de koren en de medewerkers en de kerkgangers. Wat nu?
We hadden zo’n mooi programma voor de kersttijd: op zondag 13 december een kerstconcert van ons koor Cantorije met Concordia. Maar helaas, het kan niet doorgaan. En nu ook nog de mededeling dat alle kerstvieringen vervallen.
Nadat dit bekend was gemaakt, hebben we met elkaar besproken wat wij dan wel kunnen.
We kwamen daarbij op het volgende idee:
Onze kerk is overdag altijd open. De kerststal wordt weer prachtig gebouwd en de kerk wordt helemaal in kerstsfeer aangekleed.
Door het pastoraal team wordt ook gevraagd om de kerken te openen, zodat mensen naar binnen kunnen lopen, de kerststal kunnen bezoeken, een kaarsje kunnen opsteken enz.
Kerstavond 24 december
Op kerstavond laten wij de kerk langer open, tot ca. 20.30 uur. Mensen kunnen binnenlopen, kunnen in die tijd de kerststal bekijken, even gaan zitten, luisteren naar koorzang of muziek, naar het kerstverhaal of een mooi gedicht, enz.
Onze koren zullen medewerking verlenen. Nadere bijzonderheden worden bekend gemaakt via een huis-aan-huis flyer voor Kerstmis.
Er zijn 4 vieringen in Elst, die via livestream te volgen zijn. Op kerstavond om 18.00 uur (voor kinderen) en om 21.00 uur en op zondag eerste en tweede kerstdag ’s morgens om 10.00 uur. Deze laatste drie allemaal eucharistievieringen.
HET NIEUWE JAAR 2021
2 januari: 19.00 uur
Eucharistieviering, pastor V. Bulthuis, Zang door leden van koor ENJOY
10 januari: 9.30 uur Gebedsviering van de Liturgische werkgroep.
Zang door leden van koor CANTORIJE
24 januari: 10.00 uur
Oecumenische viering in onze kerk.
31 januari: 9.30 uur: Maria Lichtmis
Gebedsviering van de Liturgische Werkgroep. Zang: leden van Cantorije
Attentie:
Voor zondag 17 januari stond aanvankelijk een viering gepland. Voor deze datum waren daarom ook intenties opgegeven. Deze verplaatsen we nu naar zondag 10 januari.
We gaan er voorlopig nog maar vanuit dat men zich ook voor deze vieringen moet aanmelden.
Presentatie pastoraatsgroep
Op zaterdag 24 oktober heeft Richard op den Kamp zich gepresenteerd als lid van de pastoraatsgroep. Gelukkig kon de viering dit keer doorgaan en kon Richard vertellen wat hem heeft bewogen om zich bij de groep aan te sluiten.
Sinds zijn komst naar Driel, nu 23 jaar geleden, is hij betrokken geraakt bij het werk in onze kerk; door zijn kinderen o.a. in de eerste communiegroep. Tijdens zijn introductie als lid van de pastoraatsgroep tijdens de vrijwilligersavond 2019 werd hij ontvangen met een hartelijk applaus. Dat voelde heel goed, hij voelde zich gedragen en gesteund. Inmiddels heeft hij al een jaar mee gewerkt. Hij heeft bewust als thema voor de viering SAMEN gekozen, samen werken en vieren in onze blije kerk, maar ook samen werken in de brede geloofsgemeenschap. Samen bouwen aan een kerk waar ieder zich thuis voelt. “Dat is mijn drijfveer” besloot Richard zijn woorden, waarna een hartelijk applaus volgde.
Wij wensen Richard veel voldoening en inspiratie in zijn werk voor de pastoraatsgroep.
ENJOY IN CORONATIJD
Koor Enjoy heeft het, net als iedereen die geconfronteerd
wordt met de gevolgen van corona, niet gemakkelijk in deze tijd.
Maar zoals ondernemers creatief worden nu het niet meer kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan. We missen het zingen in de kerk met het hele koor wel, maar gelukkig is er de mogelijkheid om toch met 6 koorleden te blijven zingen tijdens vieringen. En dat doen we vol overgave.
Zingen in een groepje van 6 is natuurlijk spannender dan zingen in een koor waar je steun hebt aan elkaar, maar het zijn nieuwe uitdagingen en de groep die het aandurft om in klein gezelschap mee te zingen is langzaam maar zeker gegroeid. De reacties na de verschillende optredens zijn zeer positief en geven veel voldoening aan de deelnemers.
Naast de vieringen in de eigen kerk in Driel heeft een groep op 2 november in Haalderen een bijdrage geleverd aan het ‘vieren’ van Allerzielen. De mensen die afgelopen jaar een dierbare hebben verloren, kwamen vanaf 19.00 uur in kleine groepjes naar de kerk om het kruisje op te halen en een lichtje op het graf te plaatsen. Na een gedicht van Margreet Sanders was het aan de zangers van Enjoy om op gepaste wijze hun bijdrage te leveren. De zangers vonden het een heel bijzondere ervaring en hopen dat de nabestaanden troost hebben gevonden bij de gezongen nummers.
De zaak van je leven.
De zaak van je leven is een documentaire dat door WNL op NPO2 wordt uitgezonden en handelt over bijzondere mysteries uit het verleden. Wat heeft dit met Enjoy te maken? Voor de opnamen van dit programma zocht men in eerste instantie een koor. Daarvoor werd Enjoy benaderd. Helaas was het door corona niet mogelijk om met het koor medewerking te verlenen. Oplossing was dat er 4 (!) zangers naar Druten trokken om daar iets te zingen voor de cameraman en regisseur van het programma. De uitzending gaat over ‘De oorlogsmeisjes van Bouvigne’ en speelt in de 2e wereldoorlog in Druten en Breda. Ons is verteld dat het programma op 8 december zal worden uitgezonden. Wij zijn benieuwd naar het resultaat. U ook?
Vieringen
Komende zaterdag, 28 november, zal in de viering weer een 6-tal van Enjoy de zang verzorgen. Daarna gaan we richting Kerstmis. Het wordt heel bijzonder om op 24.00 uur een “ouderwetse” nachtmis mee te vieren. Hopelijk mogen we heel veel mensen begroeten.
Op 2 januari staat de volgende viering op het programma van Enjoy. Ook dan hopen we weer veel mensen te mogen begroeten om elkaar, op afstand, een gezond 2021 te wensen.
Enjoy wenst iedereen langs deze weg al vast prettige feestdagen.
Wiel Hermans
Koor Cantorije
De Caeciliaviering 2020 vierden wij op zaterdagavond 21 november. Het was wel even anders dan dat we gewend zijn als koor zijnde. Geen voltallig koor, dat eigenlijk, aan het einde van de viering, al start klaar zou zitten om in het parochiecentrum een favoriet plekje te bemachtigen en een gezellige avond tegemoet te gaan vergezeld van een drankje, een hapje en natuurlijk een leuke activiteit. Maar dat alles moeten we helaas een jaartje opschuiven, want ook hier gooit Corona roet in het eten. Maar zoals het spreekwoord zegt; wat in het vat zit verzuurt niet. En daar kunnen onze koorleden dan ook op vertrouwen.
Wat wij ook altijd doen aan het einde van de Caeciliaviering is onze jubilarissen huldigingen. Dit jaar hebben we twee jubilarissen, te weten; Willy Lamers en Ans Smits. Beide dames zijn 12.5 jaar lid van ons koor Cantorije. Maar in overleg met hen hebben we besloten om deze huldigingen naar volgend jaar te verplaatsen. Want wat is nou een huldiging als je na afloop niet samen kan proosten en een feestje kan vieren…
Proosten, dat kan natuurlijk wel thuis in onze eigen vertrouwde omgeving, en daarom werd aan alle, met name aanwezige koorleden en koorleden die thuis meeluisterden via de kerkomroep maar ook aan alle andere aanwezigen, gevraagd om die avond thuis te proosten op ons koor Cantorije en op onze twee jubilarissen Willy en Ans. Klinkende glazen, proosten op, heel snel, betere tijden.
Sonja Martens, Voorzitter Cantorije.Actie voor de Voedselbank
Samen met de protestantse kerk wordt samengewerkt voor de Voedselbank in de Adventstijd. Op zaterdag 12 december kunt u naast uw eigen boodschappen bij uw supermarkt ook iets kopen voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Dit mag van alles zijn en iets dat past bij uw portemonnee. Uw bijdrage is van harte welkom. De organisatie zorgt ervoor dat de actie corona-veilig wordt georganiseerd en dat de artikelen die u koopt bij de Voedselbank worden afgeleverd.
Nieuwjaarswens
Wat mogen wij van het nieuwe jaar 2021 verwachten? Zoals we nu weten, kunnen er allerlei onverwachte gebeurtenissen op ons pad komen. Maar in kleinere kring wisten we dat al wel, alleen is er nu een wereldwijde pandemie. Hoe zal dit komend jaar verlopen? Vanuit Driel wensen wij in ieder geval alle parochianen een goed en vredevol nieuwjaar met vooral aandacht voor elkaar.